Mi, nők rontjuk el a férfiakat?

Sok magazin, cikk foglalkozik azzal, hogyan legyünk jó nők a férfiaknak, hogyan viselkedjünk a tökéletes párkapcsolat érdekében, de azzal már kevesebb, hogy valójában a probléma gyökerével kell foglalkozni. Szóval ugorjunk vissza hol és mi az első benyomása a férfiaknak a nőkről.

Bizony-bizony az első akár jó, akár rossz hatások az anyukkal érik őket. Persze van, hogy a nagymama vagy az apja nevelte fel, de azért a legtöbb esetben van egy női személy, aki mély benyomás tett a férfira a gyerekkorában.

Tegyük fel, hogy te egy sikeres, önállóságra törekvő nő vagy aki tisztában van a gyengeségeivel és az erősségeivel, és olyan férfit keresel, akivel megoszthatod a mindennapjaidat és akivel egyenlő félként kezelhetitek egymást. (Most nem térnek ki azokra az esetekre, ha valaki esetleg apapótlékot vagy olyan férfit keres, aki uralkodik rajta vagy egy döntésképtelen, mindenben alárendelődő férfi az ideálja.)

Vagy talán már meg is találtad számodra megfelelőt, akivel van közös érdeklődés, közös célok, szimpátia és bizonyos idő után az érzelmek is elindultak, akár már együtt is éltek vagy tervezed, hogy együtt tudnál élni ezzel a férfival. De egy nap jön a felismerés, hogy ez a férfi furcsán viselkedik velem, már nem olyan, mint a legelején: vita, hiszti, meg nem értés – vagy csak egész egyszerűen úgy tűnik, mintha elbeszélnétek egymás mellett. Ekkor nekem, a nőnek magamban el kell dönteni, hogy valóban akarom-e még ezt a férfit. Ha igen, akkor pedig bizony dolgozni kell a párkapcsolaton: meg kell néznem ennek a férfinak milyen a viszonya az anyjával. Ugyanis az első konfliktus-kezelések a gyerekkorból származnak, tehát nagy valószínűséggel ha bármilyen problémája vagy konfliktusa adódik a férfinak, velünk is úgy fog viselkedni, ahogyan az anyjával tette vagy teszi a mainapig.

Ha mindig ráhagyták; “nem baj kisfiam mit csinálsz, mert én így is, úgy is szeretlek.” akkor bizony ezeket a viselkedési formákat a férfi felnőttkorában is alkalmazni fogja.

De az is lehet, hogy flegma, vagy túl alárendelődő az anyjával.

Mert sok férfival az a probléma, hogy az érzelmekről nem vagy nem jól kommunikáltak vele otthon, ezáltal csak nevelődőt úgy önmagában. Vagyis egyszerűen nem tanulják meg ,mik a valódi értékek egy férfi-női kapcsolatban. Így nem alakul ki a normális viselkedés a nőkkel.

Azt gondolják, a nők valamiféle szolgák (tudom ez erős kifejezés, de leegyszerűsítve sajnos ez az igazság), akik a szükségleteiket elégítik ki. Mert most nézzük meg mit is akar egy férfi a nőtől:

Legyünk csinosak – elégítsük ki a vizuális igényeit.

Főzzünk, mossunk, takarítsunk – elégítsük ki a fizikai szükségleteit.

Legyen mindig kedvünk vele lévő testi szerelemhez – szóval nem utolsósorban elégítsük ki a szexuális vágyait.

Mert mindezek az úgymond alapvető szükségletek kielégítésével érzik úgy, hogy szeretve vannak. Persze vannak férfiak, akiknek fontos, hogy a nő legyen okos, vicces, legyen egyénisége, karriere, munkája, hobbija, de őszintén ezek csupán kis mértékben befolyásolják férfiakat a párválasztásban, akármilyen fájdalmas is ezzel a ténnyel szembenézni.

Szóval már a legelején meg kell beszélni, mik azok a dolgok, amik nem elfogadhatóak a másik viselkedésében, mert ha eleinte ráhagyjuk ezeket a dolgokat, az később csak  még több konfliktust szül. De semmit ne erőltessünk, lehet valakinek idő vagy csak egyedüllét kell ahhoz, hogy tisztázza magában a dolgokat.

Szóval tudatosítanunk kell a férfi számára, hogy szeretjük, de velünk nem viselkedhet úgy, ahogy azt otthon tette vagy tenné az anyjával. Igenis meg kell tanulni kommunikálni és konfliktus kezelni párkapcsolatban, és a nőnek kell megtalálnia és megéreznie a mértéket, hogy ezt jól kommunikálja és mutassa ki tettekben úgy, hogy ezáltal önmaga is megtanulja, hogyan építsen egy kiegyensúlyozott párkapcsolatot.

Tigra

A featured image a sajátom, itt találod a fotós oldalam.

Mondd, mi nyomja kicsi szíved...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s