10 probléma, ami minden túl aktív elméjű embernek ismerős

Sokan hajlamosak vagyunk túlagyalásra, néhányan kicsit jobban, mint mások. Ha csak egy tétel is ismerős a listáról, akkor tudod, miről beszélek.

  1. Nekiállsz kifejteni a véleményed, csak hogy aztán komplex vitába keveredj saját magaddal, és a valós vitapartnered röhögve a földbe döngöljön.
  2. Eldöntöd, hogy nem rágod magad a problémán. Két nap múlva még mindig a problémán rágod magad.
  3. Elkezdesz valamit csinálni, de gondolatban már be is fejezted. Nem szükséges, hogy a valóságban is befejezd, ha úgyis látod a végkimenetelt. Vagy mégis…?
  4. A folyamatos belső monológod megakadályozza, hogy olyan apróságokra figyelj és emlékezz, mint nevek, dátumok, vagy hogy hol is kell leszállnod a buszról.
  5. A valós beszélgetéssel párhozamosan sokszor egy alternatív is folyik az agyadban, ami általában sokkal szórakoztatóbb.
  6. Mindig a  legfrissebb ötlet elve nyer, pedig lehet, hogy a hattal azelőtti, amiről már rég elfelejtkeztél, sokkal jobb volt.
  7. Az élet nagy kérdéseinek megoldására a legjobb időpont a hajnali fél négy, lehetőleg egy fontos vizsga/esemény előtti éjszakán.
  8. Némelyik filmtől, könyvtől egyszerűen csak túl sok gondolatod támad.
  9. A bé tervnek is van bé terve, sőt, a bé terv bé tervének nem csak bé, de cé és dé alterve, de ha mégsem az a változat valósulna meg, akkor lép életbe a… na szóval érted.
  10. A beszéddel gyakran nem sikerül felzárkóznod a gondolataidhoz, így vagy hadarsz, vagy átugrasz a megértéshez szükséges lépéseket, minek következtében végül egyáltalán nem azt fejezed ki, amit eredetileg szerettél volna.

 

Ismerősen cseng? A következő bejegyzésben arról írok majd, mit is lehet kezdeni ezzel a túl aktív elmével.

Mondd, mi nyomja kicsi szíved...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s