Legjobb meditációs zenék

Folyamatosan gyűjtöm az egyre durvább hosszúságú meditációs- és relaxációs zenéket, így gondoltam, ideje készíteni egy ajánlót a kedvenceimből.

A hosszúság számomra azért fontos, mert nagyon utálok amiatt kizökkenni, mert épp véget ért a videó, vagy hirtelen váltás van a zene hangulatában. A válogatást igyekeztem minél vegyesebbé tenni, de azért alapvetően érezhető rajta, hogy inkább a keleti hangzásvilághoz vonzódom.

Kezdetnek egy klasszikus, amit bármilyen alkalommal szívesen hallgatok, akár kifejeztten meditációhoz, akár csak háttérzenének:

 

Ez az esőhangokkal aláfestett japán fuvolazene az egyik nagy kedvencem. Az egyetlen szívfájdalmam, hogy sajnos csak tíz perces:

Ha csak egyetlen zenét/albumot kellene ajánlanom, akkor a Valtari lenne az. Ami azért érdekes, mert 1, európai előadókról van szó 2, valójában nem kifejezetten meditációs zene. Mégis, számomra az egyik legjobban kikapcsoló, elvarázsoló, saját központomhoz visszavívő hangzásvilágot jelent az izlandi Sigur Rós zenéje. Bár nem vagyok nagy híve a vokális elemeknek, ha meditációs vagy relaxációs zenéről van szó, az énekesnek, Jónsinak a hangja annyira érteri, túlvilági, hogy segít átlépni egy teljesen más dimenzióba.

 

Ha már elképzelt világok : az alábbi,  Gyűrűk Ura zenéiből készült válogatás is tökéletes egy csendes elmélkedéssel vagy meditálással töltött délutánhoz. Igaz, én leginkább olvasás közben, háttérzenének szoktam  használni.

 

Ez egy másik örökzöld, amit szintén gyakran berakok relaxációhoz. Az eső, a természet hangjait és a japán fuvolákat nem lehet megunni:

 

Az alábbi videót leginkább mély meditációhoz ajánlom. Kellőképpen minimalista, de a legtöbb, mély meditációhoz ajánlott zenével ellentétben nem csak idegesítő zajként értelmezi az agyam (akkor már jobb a teljes csend), hanem harmóniaként.

 

Néha egy videónál a képek is komoly súllyal esnek latba, így például ennek a gyönyörű hárfazenének ez esetében is, amelyhez varázslatos képeket sikerült összeválogatnia a videó szerkesztőjének:

 

Szívesen veszek ajánlásokat is, hiszen ahogyan mondtam, folyamatosan kutatok zenék után!

Mondd, mi nyomja kicsi szíved...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s