Gyűlöllek!

Kér percben, Orwell után szabadon.

Gyűlöllek! Gyűlöllek, mert nap mint nap látnom kell az ocsmány pofád. Gyűlöllek, mert foglalkoznom kell veled, miközben velem nem foglalkozik senki. Gyűlöllek, mert neked segítenek, és nekem nem segít senki sem. Gyűlöllek, hiszen te is gyűlölsz engem! Ugyan nem mondtad, de ez köztudott. Gyűlöllek, mert sokan vagytok, én meg egy szál magam.

Gyűlöllek, mert más vagy! Nem egyszerűen csak más, hanem te vagy a Másik! Gyűlöllek, mert nélküled minden békés lenne, megosztottság, félelem nélkül! Gyűlöllek, mert nem tudom, mit jelent az, hogy infrastrukturális és poszthegeliánus. Gyűlöllek, mert ha te nem lennél, minden jobban menne! Gyűlöllek, mert szándékosan vagy más, mert más is akarsz lenni! Gyűlöllek, mert meg sem próbálsz olyan lenni, mint én! Gyűlöllek, mert büdös vagy. Gyűlöllek, mert szegény vagy.

Gyűlöllek, mert gyenge vagy. Gyűlöllek, mert gyűlölöm a saját gyengeségem is! Gyűlöllek, mert hangos vagy. Gyűlöllek, mert nem is értem, miről beszélsz – de abban biztos vagyok, hogy rólam! Nélküled minden békésebb lenne. Gyűlöllek, mert van pénzed a hétvégén kiruccanni Bécsbe. Gyűlöllek, mert mindig is gyűlöltelek. Gyűlöllek, mert már a szüleim és a nagyszüleim is gyűlöltek, hetedíziglen visszamenően… mégis, mit vársz?! Gyűlöllek, mert megtehetem.

Gyűlöllek, mert fiatal vagy, én pedig öreg vagyok és nemsokára meg fogok halni. Gyűlöllek, mert fáj. Gyűlöllek, mert öreg vagy, és nem akarsz még meghalni, pedig látod, hogy nekem jobban kell a helyed. Gyűlöllek, mert elveszed előlem a kilátás; eleszed előlem az ételt  és elszívod a levegőt. Gyűlöllek, mert bátor vagy. Gyűlöllek, mert megtanultalak gyűlölni.

Gyűlöllek, mert szeretlek gyűlölni; gyűlöllek, mert másokkal együtt gyűlölhetlek; mert az, hogy Téged gyűlölünk, összehoz Minket. Egységben az Erő.

Gyűlöllek, mert egyedül te állsz a Végtelen Szeretet útjában.

 

Featured Image: Xenophobia by Mariska Karto 

4 Comments

 1. MA

  Nem tudom, hogy kire gondoltál közben, de belőlem ilyen heves indulatokat csak a testvérem tud kiváltani. (Kétféle ember létezik: az egyiknek testvére van, a másiknak szerencséje…)

  Kedvelés

  1. Tündérkeresztanyád

   Nem gondoltam senkire – azaz leginkább úgy általában bárkire-, és semmiféle indulatot nem éreztem, miközben írtam. Megpróbáltam elképzelni, milyen lehet gyűlölni valakit, úgy igazán, tartósan. Megpróbáltam beleélni magam azoknak a lelki világába, akiknek a megnyilvánulásait naponta látom.

   Haragot már éreztem nagyon intenzívet, de a harag múlandó, a gyűlölet tartós… én túl hamar megunom a dolgokat ahhoz, hogy gyűlölködni tudjak, azt hiszem. 🙂

   Kedvelik 2 ember

Mondd, mi nyomja kicsi szíved...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s