Ez egy szellemes poszt

in-eszembe jutott, hogy a világ szellemek, túlvilági lelkek, koboldok és kósza lidércek által legsűrűbben látogatott városában lakom, és eddig még egyet sem sikerült megörökítenem.

 

 

No persze valójában azért jött rám péntek este tíz körül a mehetnék, mert jelenleg az éjszakai fotózás rejtelmeiben vagyok elmerülve, és hirtelen úgy éreztem, ideje lenne az elméletet végre gyakorlatba ültetni.

Peterrel sem beszéltem már vagy másfél hete, mert ő meg Grand Canarián merült el a szemhéjtus használatának rejtelmeiben, és mióta hazajött, eltérő műszakokban dolgoztunk, szóval egyikünk mindig aludt, amikor a másik hazaérkezett. Gondoltam,  ez olyan jó kis catch-up program lakótársaknak, így ráírtam, hogy munka után találkozzunk a St Cuthbert sírkert bejáratánál.

A sok  fotogén edinburghi temető közül azért erre esett a választásom, mert: 1, itt még nem fotóztam, 2, közel van a központhoz, ergo nem kell sokat cipelni a fotós cuccokat 3, remek a rálátás a kastélyra, amit éjjel mindig kivilágítanak, tehát könnyű téma egy első éjszakai fotós projekthez.

Peternek nem kellett kétszer mondani, és később is csak kicsit volt csalódott amiatt, hogy a portréfotózáshoz nem éppen ideálisak a fényviszonyok. Szellemekkel nem, csak néhány hajléktalannal és részegekkel találkoztunk.

A fotók közül a kastélyt és a sírok egy részét megörökítővel vagyok a legelégedettebb, noha már azon gondolkozom, legközelebb hová kéne menni… Az egyik simerősöm, aki főállásban fotózik, beszélt egy elhagyatott elmegyógyintézetről, ahová egyszer belógott még évekkel ezelőtt, és Peter is emleget egy kihalt falut valahol Glasgowtól nem messze, de nem emlékszik a nevére, és a Google sem dob ki semmit azon a helyen. Lehet, hogy csak álmodta.

castle2 (1 of 1)

Mondd, mi nyomja kicsi szíved...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s