Fotóblogom története

Talán látszik a blogon, hogy az írás mellett a fotózás a másik nagy szerelmem.  A kettő viszonya érdekesen alakul nálam: kutya-macska barátságban vannak, mondhatnám.

Komolyan fotózni ugyanis akkor kezdtem, amikor a szavakból teljesen, totálisan kiábrándultam. Hogy miért és hogyan, az egy hosszú és többrétegű történet. Hazugságok, magánéleti válság, idegen országba és ezzel idegen nyelvbe való költözés játsszák benne a főszerepet. Előtte sokat – ha nem is könnyen – írtam, és az írás legtöbbször sikerélménnyel járt, de egy nagyon hosszú periódusban, amikor a szavak teljesen elértéktelenedni, szétesni látszottak, képtelen voltam tollat fogni. Vagy ha fogtam is, nem sok meggyőződéssel tettem. Mindössze az utóbbi pár hónapban kezdett el visszatérni a magabiztosságom – és ehhez biztosan nagymértékben hozzásegített ez a blog is.

Viszont ugyanennek a válságos periódusnak köszönhetem, hogy felfedeztem a fotózást. Régebben is csináltam képeket, persze, utazásaim során, de ebben az időszakban kezdtem el igazán elmélyedni abban, amit látok. Tudom, hogy ehhez az elmélyedéshez kellett a csend, ami akkor körülvett: régen túl sok volt a zaj, minden szavakat öltött, viszont amikor elveszik a szavaid (vagy elveszted őket), akkor kénytelen vagy más kifejezési formát találni, ha túl akarod élni.

Bár azt írtam, az írás és a fotózás kutya-macska barátságban vannak nálam, azért ez nem teljesen igaz. Az utóbbi időben ugyanis elkezdtem értékelni azt a szabadságot, amit a kettő váltogatása ad: nagy adag bizonytalanságot, gátlást, görcsöt képes eloszlatni annak a tudata, hogy ha az egyikben épp megakadok, akkor a másik tuti, hogy szárnyal.

A fotóblogom elérhető itt.

Mondd, mi nyomja kicsi szíved...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s