Life is a Beach – Ausztrália 2. rész

Isten – és a Qantas – hozott a Napfényes Államban, Queenslandben!

Sydneyvel az esőt is magunk mögött hagytuk, és másfél órás repülés után megérkeztünk Brisbane-be. A barátnőmék ide költöztek fel egy éve, és már bevetve várt náluk az ágy a vendégszobában, behűtve a cider a hűtőben, szóval egy ötcsillagos szállodában sem lehetett volna jobb dolgom. (Igaz, furán néztek, mikor hajnali egykor próbóbáltam szobaszervízt rendelni, no de azért élünk, hogy fejlődjünk, ugye.)

IMAG0885
Brisbane

Brisbane-ről azt kell tudni, hogy baromira újnak néz ki az egész város – vagy csak nekem tűnt úgy Edinburgh időrágta kövei után? Illetve még azt, hogy Queensland állam fővárosa,  és hogy Queensland hivatalosan a “Sunshine State” címen fut. Nem vicc, ez van a rendszámtáblákon is. Nevéhez hűen véget nem érő, homokos strandok szegélyezik, amelyek közül jópárat volt is alkalmam tesztelni. A tesztelés után egy dolgot biztosan állíthatok: homok, na az van. Homok a fürdőruhádban, a körmöd alatt, a hajadban, homok a szádban, a telefonodban, homok egészen meglepő helyeken. Még haza is hoztam belőlbe bőven. Nyilván ezzel a véleménnyel a kisebbséghez tartozom (fuck being mainstream anyway), de a sziklás-kavicsos strandok méltatlanul alulértékeltek.

IMG_3230
Byron Bay. Nimbint és Amszterdamot leszámítva a leghippibb hely, ahol eddig jártam

Nagyjából azonban ez az egyetlen negatív dolog, amit fel lehet hozni a valóban meseszerűen felhőtlen ég, pofátlanul kék tenger ellenében. Brisbane-nel mint kiindulóponttal szerencsénk volt, mert rengeteg látnivaló van 100-200 kilométeres körzeten belül, így könnyen ki tudtunk ruccanni egy-egy napokat anélkül, hogy szállást kellett volna foglalni.

Jó pár nap így telt: napközben strandolás, este grillezés a kertben. Egyébként is nagy barbecue fan vagyok, és Ausztrália ebből a szempontból az Ígéret földje, a valóra váltott ígéreteké: a világszerte híres helyi marhatenyésztés biztosítja a legjobb steakeket, az évi 261 napsütéses nap pedig a grillezésnek mindig kedvező időt. Új trükköt is tanultam: a kukoricát, melőtt feltennéd a rácsra, érdemes pár percig főzni, hogy még zamatosabb, édesebb maradjon -az életem mostmár szinte tényleg tökéletes!

IMAG0633-01-01
Gold Coast
IMG_3280
“Sanyi, akkor most a sast csináljuk?” “Innen fentről nézve… legyen inkább amőba.”

IMG_3453

PicsArt_01-08-07.21.39

PicsArt_01-09-06.51.47-01

IMG_3890

(Minden kép a sajátom.) 

Mondd, mi nyomja kicsi szíved...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s