LA Noir sokadszorra is

Egy hónappal a Honeymoon megjelenése és a High by the Beach rongyosra hallgatása után már nagyon megérett egy poszt Lana Del Rey albumáról.

Elvágyódásom egy újabb fázisában jelenleg Kaliforniáról álmodom. (Nem számít, hogy alig két hónap múlva elhúzok Ausztráliába, a vágyódást nem lehet elég korán kezdeni.) Nem a Hollywood Boulevard, a nagy stúdiók, a Rodeo Drive kirakatainak Kaliforniájába, hanem Hank Moody szüntelenül gúnyolt-fricskázott, Bukowski csontokra csupaszított és Lana Del Rey mézsűrű melankóliával átitatott Kaliforniájába. Az Örök Naplementék földjére.

Lana Del Rey az új albumban csúcsra járatja a Born To Die-ból ismert dekadens életérzést: a legtöbb dalt hallgatva valóban csak az az egyetlen vágya támad az embernek, hogy vágyak hiányában hosszú napos délutánokon erőtlenül a kanapéra aléljon. Ahogy ezt a High by the Beach klipjében, ha lúd akkor legyen kövér alapon Lana meg is teszi. És amikor azt hinnénk, ennél klisébb már nem lehet a klisé, akkor az egészet paródiába fordítva előhúz a gitártokból egy gránátvetőt.

Ez különösen tetszik az albumban, és pozitív változásnak könyvelem el a Born to Die-hoz képest (az Ultraviolence-ról még mindig nagy erővel próbálok megfeledkezni, nem történt meg, csitt): a Honeymoon-ban kevésbé veszi komolyan magát, mer játszani, átlépni határokat, jobban kever stílusokat. A klasszikus zenei hangzás sosem volt idegen tőle, de az új albumban lépten-nyomon meglep a dallamok időtlensége.

Aki annak idején a Great Gatsby filmzenéje kapcsán figyelt fel rá, annak is jut egy kis kikacsintás. ‘Cause you are so Art Deco.

Mondd, mi nyomja kicsi szíved...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s