Alternatív rendszer a kávéfajták osztályozására

Az alábbi nem hivatalos rendszert Firenzében alkotta meg egy hozzánemértőkből álló nemzetközi csoport, melynek szerény személyem is tagja volt. Mivel a társalgás angol nyelven folyt, az eredeti elnevezések is így születtek, de igyekszem a lehető legpontosabb magyar fordítást találni mindegyikre, mert már én is nehezen viselem a sok idegen szót a blogomon. (Jó lenne ilyen idegenszó-irtó, a légyirtó  mintájára. Csak körbefújsz vele a blogon, és az angol szavak köhögve lefordulnak a monitorról.)

‘Beüzemelés’ kávé (Kick-off coffee): Közvetlenül felkelés után. Bármilyen fajta kávé lehet, mert ízeket ilyenkor még úgysem érzel. Jobb híján mosogatóvízben oldott koffein is megteszi.

‘Ejjráérünkarramég’ kávé (Procastrination coffee): A halogatók kedvenc itala. A fajta nem, de a méret igenis számít: kifejezetten NAGY kell, hogy legyen. Minél tovább tart, annál jobb. Egyébként is, lassan iszod. Nagyon lassan.

 ‘Mindjárt-felfordulok-az-unalomtól’ kávé (I’m-bored-out-of-my-ass coffee):  Ez a kávéfajta annyira unalmas, hogy írni se érdemes róla. Csak azért iszod, mert nincs jobb dolgod.

Napfelező kávé (Midday coffee):  Ezzel gratulálsz magadnak, amiért sikeresen túlélted a munkanap felét, valamint lélekben segít felkészülni a második – borzasztóbb  – felére. (Lásd még: A Túlélők kávéja)

‘Eznemisazénkávém’ kávé (Sneaky coffee): Amikor beleiszol valaki más kávéjába annak tudta nélkül. Véletlenül vagy direkt. És igen, mint kiderült, vannak emberek, akik ezt direkt csinálják. Jobb, ha figyeltek. Én a biztonság kedvéért azóta mindig bedrogozom a kávém.

A Túlélők kávéja (The Survivor coffee): Általában késő délután iszod, amikor a főnök háromnegyed ötkor közöli veled, hogy, köhömm, Edit, lenne még itt valami mára… *lö hatemeletes iratköteg*

‘Semmi közös nincs bennünk, hurrá, igyunk meg egy kávét’ kávé (WTF should I do with you coffee): A legjobb barátnőddel bowlingozni mentek. Kiruccantok Amszterdamba. Beültök megnézni az új Benedict Cumberbatch filmet. Azzal a távoli ismerősöddel meg, akivel volt szerencsétlenséged egyszer egy hétig együtt  tanulni az agyagozás rejtelmeit egy nyári táborban (életed egyik emlékezetes elhibázott döntése a sok közül) meg mégis mi az Istent csinálnál? Beültök egy kávéra.

‘Mit kezdjek a kezeimmel’ kávé (Avoid the hand-awkwardness coffee): Az emberiség az évezredek során több-kevesebb sikerrel próbált megbirkózni a ténnyel, hogy beszélgetés közben a kezek totál haszontalanok. Mi több, nem csak hogy haszontalanok, hanem kifejezetten… furák. Kivéve, ha egy meleg bögre köré lehet őket kulcsolni.

 

A lista persze folyamatosan bűvül. Ha Neked is van javaslatod, oszd meg bátran hozzászólásban.

6 Comments

Mondd, mi nyomja kicsi szíved...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s