Stíl: Blogok, amik inspirálnak

b-inevallom őszintén, idő hiányában sokkal ritkábban olvasok blogokat, mint azt szeretném. Igyekszem nagyon megszűrni minden információt, mérlegelni minden kattintást – rejtély, hogy ennek ellenére hogy kötök ki mégis minden este tízkor a ‘Ki lennél a Downton Abbey-ból’ (Lady Mary, hah) és a ‘Hogyan haltál meg előző életedben’ (megégtem máglyán, mikor-volt-ez-kérdés) jellegű épületes kvízeknél.

Mégis, van egy pár blog, amit rendszeresen felkeresek, magamtól is eszembe jutnak időről-időre. Ezekből válogattam most.

Figyelem, főként angol nyelvűek. Kivéve egyet. Az francia. Magyarok külön, legközelebb

 Garance Doré

Azért is az egyik kedvencem, mert franciául (is) írja a szerző, aki jelenleg New Yorkban él és illusztrátorként dolgozik, mellette pedig, blogot, webshopot vezet. Szerelmes vagyok a levegős, minimalista stílusába, a könnyed vonalakba, a kifinomult színekbe, egyszóval mindabba, amitől igazán ‘franciának’ érzem a rajzait és a blogját.

 

This American Girl

Valahányszor elfog a honvágy, akkor az ennek az amerikai lánynak az oldalára látogatok, aki 2012-ben eladta minden ingóságát, és vette egy csak odaútra szóló repülőjegyet Costa Ricára. Azóta blogot vezet az élményeiről, az utazás és a vele járó életforma iránti mély elkötelezettségéről és őszinte rajongásáról. Az energialöket, ami a blogról érkezik, egyből kitaszítja a fejemből a ‘paprikáskrumpli‘ és a ‘Kiskörút‘ szavakat.

Homicidal Brunette

Engem anno már az oldal fejléce meggyőzött. Szemtelen, eredeti, halálos. Tumblr oldalról lévén szó főleg vicces gifeken és máshol ritkán látott divatfotókon görgethetsz végig. Hasonló még a Les Beehive.

Slutever

A szerzője az amerikai Vogue-nak ír szexről és párkapcsolatokról, szabad idejében meg szexmunkásokat interjúvol a magánéletükről. Erre számítsatok.

+ 1: Girl in Florence

Mármost az történt, hogy régebben bekövettem egy Firenzében élő amerikai lány honlapját, de aztán meg kellett változtatnom a wordpress regisztrációm, és az istennek sem találtam meg ismét azt a blogot, pedig imádtam olvasni. Viszont keresés közben kiderült, hogy egész csomó amerikai lány él Firenzében, legtöbbjük, úgy néz ki, blogot is vezet, és elég hasonló dolgokról szeretnek blogolni: olasz kaják, reneszánsz művészet, olasz pasik, reneszánsz olasz pasik.  Szóval most megint követek vagy kettőt-hármat, mert Firenzére szükségem van az életemben, de nagyon.

2 Comments

Mondd, mi nyomja kicsi szíved...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s